KunstRijk

Ontstaan

In 2002 ontstond uit de zangpraktijk van Nelleke Nieuwboer in Zeist een uitvoering van de musical ‘ The Sound of music’. Al spoedig kwam er een vraag om een grotere voorstelling te realiseren. Dat werd ‘Jesus Christ Superstar & Bach’ in 2003. Het succes groeide uit tot de oprichting van Stichting KunstRijk. De afgelopen jaren zijn er ieder jaar wel één grote en meerdere kleine optredens geweest. Het waren hele verschillende ‘projecten’, waarbij met talloze mensen, musici, artiesten en met vele diverse locaties werd samengewerkt. KunstRijk werd al direct een stichting met ‘lef’ genoemd. Artistiek gewaagde projecten, met hoge kwaliteit!

Visie

KunstRijk wil mensen de rijkdom en kracht van kunst laten ervaren. KunstRijk brengt aparte projecten voor professionals, voor amateurs met professionals en voor amateurs, en is de aandacht van musical naar historisch theater en ook (film)experimenten geschoven, puur in reactie op datgene wat de tijdgeest met zich meebrengt.

Hier nog wat punten:

  1. Kunst in de brede zin van het woord: muziek, theater, exposities etc..
  2. De visie groeit mee met datgene wat er actueel is en geschikt.
  3. Per project worden oproepen in de krant gedaan en kunnen mensen aanhaken. Per project wordt ook een bijdrage voor de onkosten bepaald.
  4. Er wordt gebruik gemaakt van vele netwerken met zeer diverse mensen die kunstzinnig een bijdrage kunnen leveren.
  5. Per project hangt het af van de beschikbare budgetten hoe de verhouding amateurs/professionals is. Voor ieder project worden aparte begrotingen gemaakt en worden de noodzakelijke inkomsten gewerfd. Eén van de vele werkzaamheden van de directie is fondswerving, omdat uit de kaartverkoop de kosten niet gedekt kunnen worden.
  6. De organisatie ligt in handen bij de dagelijkse directeur, vaste vrijwilligers (altijd welkom!) en het bestuur. Van de deelnemers wordt ook een actieve bijdrage gevraagd.

Historie

Zie ook de Foto pagina.


Concert en Introductie van het stuk ‘God en Geld’

26 november 2016 in het Torenlaantheater in Zeist

Muziektheater “Uitgedoofd Licht”

28 november 2015 in Perdu, Amsterdam

29 november 2015 in het Torenlaantheater in Zeist

11, 12 en 13 december 2015 in Museum Soest

20 en 21 mei 2016 In de Open Hof: Veenbestraat 2 Soest

Sketch “Trapscène Uitgedoofd Licht”

27 April 2016: museumplein Soest

Filmvertoning “Heilige Hartstocht”

22 April 2016 in de openhof in Soest

Kunstrijk op Beukenrode

In het kader van Kunst overal op de Heuvelrug was er op Beukenrode een evenement georganiseerd door KunstRijk waarbij de Dames Kaakebeen van het Martin Huis te Zeist te gast waren op Beukenrode. (2 juni 2013)

Panorama KunstRijk Seats2Meet

Tijdens de Monday Meetup van Seats2Meet in Utrecht, presenteerde KunstRijk het nieuwe programma en was er een gezellige netwerkborrel. (22 april 2013)

Voor een filmimpressie gemaakt door Bart van der Horst, klik hier

Tuin der Verbeelding

In het kader van de Vrede van Utrecht bracht KunstRijk een voorstelling met in de hoofdrol de Franse Zonnekoning en zijn ‘toekomstige zelf’ in de Dieptetuin in Zeist (juni 2012)

KunstRijk Sterkenburg

Op deze schitterende Pinkstermaandag waren er 5 optredens + rondleiding in Kasteel Sterkenburg, waarin De Vloek van Sterkenburg voor de meer of minder waarschijnlijk aanwezigen duidelijk voelbaar was. (28 mei 2012)

‘Magnifiek Broekhuizen’ een groot optreden in het gebouw achter ‘heel Holland bakt’

In mei en juni trad KunstRijk op in het kasteel Broekhuizen, waar ook een film van gemaakt is.