Voorstellingen

Historiestuk God en Geld, het verraad rond van Oldenbarnevelt

Een stuk rondom Johan van Oldebarnevelt en Prins Maurits, maar ook de spannende tijd rond de vorming van de Republiek en de reformatie.


In 2017 brengt KunstRijk een muziektheaterstuk op de planken rondom een dramatisch keerpunt in de geschiedenis van het vrije denken van de noordelijke Nederlanden. De strijd van Johan van Oldenbarnevelt met prins Maurits, uitlopend in de executie van van Oldenbarnevelt, staat daarbij centraal. We zullen weer een link leggen met de actualiteit, alleen al omdat het in 2017 de herdenking van 500 jaar reformatie is. Godsdienststrijd is nu weer een actueel thema. In het stuk zal ‘de zielenvisserij’ van Adriaan van der Venne, een groot schilderij uit het Rijksmuseum, een grote rol spelen. Maar er zal ook veel aandacht zijn voor het thema ‘beeldvorming’ en voor de belangen van hebberige kooplieden die de Nederlanden wel ‘de gouden eeuw’ in lieten varen, maar die het niet zo nauw namen met de menselijke waarden. Iets waar Oldenbarnevelt veel meer oog voor had.

Tevens spelen we dit stuk omdat er op termijn een Oldenbarnevelt jaar aankomt.) Natuurlijk zit er humor en speelsheid in zoals KunstRijk altijd gewend is te doen.

Voor de knecht van van Oldenbarnevelt (een dankbare rol!) zoeken we nog iemand.

Ook decorbouwers en kostuumontwerpers zijn welkom. Dit is op vrijwillige basis, maar een hele leuke klus omdat we er iedere week aan kunnen werken.

We treden in ieder geval op in Soest, Zeist en Amersfoort. We repeteren in Zeist en in Amersfoort (en werken we aan decor e.d.) op een mooie locatie aan de Amsterdamseweg 47 a.

Van deelnemers wordt een actieve bijdrage gevraagd en een financiële bijdrage. Daarvoor krijgen ze uitgebreide acteer en zanglessen.

Naast de repetities voor spelers zijn er aparte zang/koorreptities. De zanggroep voegt later in de voorstelling in. Deelname hier aan is 5 euro per keer. Op dit moment repeteren we woensdagmorgen 10.00 uur één keer in de twee weken.

Opgave of informatie via ‘contact’.

Uitvoeringen zullen zijn op:
Try out 10 juni 2017 om 15.00 uur en 20.00 uur aan de Amsterdamseweg 47A (tussen Roobol en BCC)
In najaar 2017 in Soest en Zeist, exacte data volgen nog!!

€175,00
30 lessen

voorkant flyer god en geld 12-01-2017 achterkant flyer god en geld 12-01-2017
Johannes a Lasco en Orlando di Lasso PR zijde 1 Johannes a Lasco en Orlando di Lasso PR zijde 2

Let op: locatie uitvoering 10 juni 2017 gewijzigd. Dit wordt Amsterdamseweg 47A Amersfoort, zie ook ‘voorstellingen’

Met enthousiaste amateurs wordt al volop gerepeteerd voor het stuk “God & Geld, het verraad rond Oldenbarnevelt’, Ook de professional Peter Schoenaker speelt dit seizoen mee, zowel als Maurits in bovenstaand stuk, als ook in de rol van Johannes à Lasco versus Orlando di Lassus. Monologen over de prille reformatie. Voor beide stukken is research gedaan o.a. te Londen, Emden, Antwerpen en Amsterdam door Nelleke Nieuwboer, al 15 jaar directeur en regisseuse bij KunstRijk Voor meer informatie en boekingen: nelleke@kunstrijk.nl

Entreekaarten bestellen:

Voorstelling:  :  *
Datum  :  *
Tijdstip  : 
Aantal Kaarten  : 
Naam en achternaam  :  *
Emailadres  :  *
Telefoonnummer  : 

voorwaarden

Pas na betaling is uw bestelling gewaarborgd. U krijgt hiervan bericht.

Vanaf 24 uur voor een voorstelling kun u wel informatie krijgen over de hoeveelheid beschikbare plaatsen, maar u dient dan aan de kassa te betalen