Agenda:

KunstPaleis KunstRijk


We durven vooruit te dromen: We zien een KunstPaleis voor ons, waar alle kunsten samenkomen. Waar ook jonge mensen met vele kanten van de kunst kunnen kennismaken. Kleurrijk en vrij!

Affiche old songs for new hearts

Follow-our-Flow

KunstRijk heeft een project gestart dat Follow our Flow heet. Het programma bestaat uit drie flows: klassiek, jazz en wereldmuziek. Als onderdeel van het klassieke programma is het Stabat Mater ontwikkeld.
Er wordt gewerkt aan een jazz programma met diverse musici, waaronder Colijn Buis en Nelleke Nieuwboer.
We gaan aan optredens meedoen zoals het Herstartfestival, september 2021.

Muzikaal trio rond het Stabat Mater van Pergolesi

Esther Putter Sopraan
Nelleke Nieuwboer mezzo sopraan
Laura Hölzenspies piano
Op 25 en 26 september bracht dit trio het Stabat Mater van de componist Pergolesi. Een zeer ontroerend muziekstuk uit de late Barok. Met in Latijnse tekst de gevoelens en gedachten van de vrouwen die aanwezig zijn op de berg Golgotha, bij de kruisiging van Jezus Christus. Het is een geniale compositie waarbij sopraan en mezzosopraan elkaar op adembenemende wijze aanvullen, ondersteunen en ook bevragen.
De pianobegeleiding draagt de compositie op zeer krachtige wijze en brengt eenheid, maar ook beweging waar nodig.
Esther, Nelleke en Laura werken al vele jaren samen bij diverse muzikale en theatrale projecten voor stichting KunstRijk. Zij hebben alle drie een eigen professionele muziekpraktijk met veelkleurige werkzaamheden.

Het optreden vond plaats in de Wilhelminakerk in Soest.
Zie foto’s in galerij 2021

KunstVaarRoute

April 2022-oktober 2022 ondersteuning KunstVaarRoute Amersfoort i.s.m. Waterlijn Amersfoort (website KunstVaarRoute nog onder constructie).